tiistai 10. huhtikuuta 2012

Saatanpa sittenkin kehittyä -Siis joskus vielä :)

Jee! Kaksi ohjattua tankotuntia takana. Ensimmäinen tunti tuntui aivan turhalta. Ei mitään uutta ja lähinnä vain tutustuttiin tankoon. Nyt viime tunnilla kuitenkin selvisi muutamakin asia. Ensimmäinen ja isojen tuuletusten arvoinen on se, että saatan saada ranteeni ja kyynärluuni vielä kuntoon!! Selvisi, että spinnaillessa olen kyllä työntänyt tukikädellä itseäni kauemmaksi tangosta, mutta yläkäsi onkin siinä sitten unohtunut. Koska olen ikäänkuin vain roikkunut yläkäden varassa, käsi on päässyt vääntymään ja siksi rasittunut. Ihanaa, kun asia selvisi! Tanssin opettajakaan ei tätä helpolla keksinyt, vaan sanoi, että asentoni ja spinnailuni teen täysin oiken. Yhdessä kuitenkin kun pohdittiin kivun syytä, koska olin viittä vaille luovuttamassa järkyttävän kivun takia, tultiin edelliseen tulokseen ja kun kokeilin spinnailua mahdollisimman kaukana tangosta, kipu oli poissa. Toki kädet ovat edelleen kipeät, mutta kunhan paranevat, voin aloittaa kunnon treenin ilman kipua. Loistavaa!



Toinen ahaa-elämys tuli silppaamisen jalosta taidosta. Olen kyllä lukenut, että tangolla pitäisi kiivetä vain jaloilla, mutta en vain ole ymmärtänyt miten se oikein tehdään. Tähän asti olen käyttänyt hurjasti käsivoimia kiipeilyssä ja näin siis vain nostanut itseäni ylöspäin käsivoimin. Hieno tunne, kun kiipeily muuttui kertaheitosta paljon kevyemmäksi. Vielä hiomista on tässäkin tekniikassa, mutta uskon sen pian olevan ihan hyvää tasoa, kun vihdoinkin tiedän, miten kyseinen liike tulee tehdä.

Tänään sitten pitkästä aikaa treenailin kotosalla. Spinnaillut ja invertin kautta tehtävät liikkeet sattuvat edelleen käsiin, joten keskityin enimmäkseen Cross ankle releasen selättämiseen. Kovin pelottavalta tuntuu jälleen tämäkin, mutta ehkäpä vielä lähiviikkoina uskallan liikkeen tehdä. Lisäongelmana on se, että tanko painaa liikkeessä ikävästi häntäluuta ja toisinaan sattuukin kovin. Samaa ongelmaa en ole huomannut Cross knee releasessa, ilmeisesti siinä tangon saa helpommin hieman sivuun, jottei paina suoraan luuhun. Ajattelin aloittaa totuttelun liikkeeseen niin, että kun lasken yläkropan alas treenaan asentoa ensin kädet maassa tai tangossa aivan lattian rajassa.






Lopuksi vielä pikku hehkutus: kokeilin pitkästä aikaa vedellä leukoja ja jess! Sieltähän ne nousi! Lisäksi, edellisten kuvien liikkeistä alas tullessa pystyin laskemaan jalat v-asennossa lattiaan hallitusti ja hitaasti koko matkan, eli kaippa ne vatsamakkaroiden alla olevat lihaksetkin himppusen verran ovat saaneet voimaa :D

8 kommenttia:

  1. Olitko funkylla? Tarttis itte tosiaan vihdoin ja viimein raahautuu sinne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :) Hirmu kivaa ollu kyllä! Tajuaa tosiaan juttuja ihan eri tavalla kun kotosalla. Ja se tila! Mahtuu oikeesti tekeenkin jotain :)

      Poista
  2. Kannattaa opetella kans sukat jalas kiipeilemään. Monet runnoo niitä jalkapöytiä täysillä tankoon ja ihmetellää kun sattuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai se on sukkienkin kanssa mahdollista? Voi vitsit, täytyykin kokeilla. Harmittaa, kun muutenkin oon niin huono vielä toisella jalalla nousemaan edes seisontaan. Tarttis kyllä tosissaan sitäkin treenailla. Kiitti paljon neuvosta :)

      Poista
  3. Mitäs tänne kuuluu? :)
    Itse ajattelin vihdoin ja viimein raahautua kesän viimeisille tunneille ja meen parina päivänä tek1 ja 2 tunneille peräkkäin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Anteeks kun näin hetkinen kestänyt :) Nyt kuuluu parempaa, kun hommat taas aluillaan. Harmittanut niin kauheesti toi tauko tankoilussa, että en edes murehtiessa voinut täällä käydä kun kirpas liikaa.

      Itsellä Funkylla tanssit tanssittu, kun muutin eri paikkakunnalle. Nyt vaan odottelen jospa joskus pääsisin nykyisessä kaupungissani tunneille. Kova hinku oppimaan!

      Ihana toi sinun profiilikuva! Voi kun itse vielä noin taitava olisi :)

      Poista
  4. Zeron kommentti on hyvä, itellä kun tulee mustelmia aika helposti, niin nykyään osaan kiipeillä säärystimien kanssa jne (:

    kurkkaa: kirsikkalaakso.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säärystimien kanssa?! :D Ohho, voi nyt mulla onkin sitten tavotetta kerrakseen, kun alottelen treenailut taas pitkästä aikaa. Kiva blogi sinulla :)

      Poista